top of page

Тиждень Рідної мови в початкових класах

Насиченим був тиждень Рідної мови і в початкових класах. В кожному класі було проведено відкриті уроки.

Першокласники демонстрували свої успіхи в опануванні навичкою читання. Класовод Федорчак А. П. підготувала для них багато цікавих завдань, вправ, конкурсів, за допомогою яких учні розвивали свої знання та вміння.

В другому класі на уроці писемного мовлення учні вчилися правильно вживати слова ввічливості. Класовод Штефура Т. В. організувала групову роботу, де діти вчилися працювати разом, допомагати один одному, дослухатися до думок інших.

Вчитель 3 класу Бойчук О. Р. провела урок-телепередачу літературного читання на тему «Л. Повх «У бібліотеці», на якому учні презентували свої дослідження «Бібліотека – затишний дім для зустрічі читача з книгою».

В 4 класі учні на уроці українського читання продемонстрували вміння читати та аналізувати прочитане, висловлювати свої думки, давати характеристику героям творів. Класовод Генцар Г. Д. підготувала учням багато цікавих завдань, які вимагали інтелектуальних та творчих зусиль.

Протягом тижня Рідної мови учні початкових класів мали змогу взяти участь в різних конкурсах: в І етапі міжнародного конкурсі знавців української мови ім.. П. Яцика, «Кращий читач класу», «Найграмотніший учень», «Каліграфії письма». Переможці конкурсів були нагороджені грамотами.

Як підсумок тижня було проведено свято «Красу своєї мови бережи». Учні 2-4 класів читали вірші, співали пісні, розігрували сценки, в яких висловлювали любов до рідної мови, як до однієї з найбагатших, наймилозвучніших мов світу.

bottom of page